Naleśniki z fasolą

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto naleśnikowe:

Przygotowanie:

  1. Fasolkę oczyść, gotuj w posolonej wodzie 10 minut i odsącz.
  2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć fasolkę, podsmaż chwilę i dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Ciasto naleśnikowe: z jajek, mąki, mleka, wody mineralnej, oliwy i posiekanej natki pietruszki przygotuj ciasto. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 12 naleśników.
  4. Na każdym naleśniku połóż porcję fasolki i złóż w trójkąt.
  5. Podawaj tuż po przygotowaniu, np. z sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Zabawne kolorowe naleśniki, nadziewane żółtą i zieloną fasolką szparagową to idealne danie dla najmłodszych. Smakuje szczególnie dobrze z Sosem tatarskim. Możesz w pomysłowy sposób ułożyć go na wierzchu naleśników, malując sosem kwiatek czy uśmiechniętą buźkę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?