Nadziewany udziec z indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 25 min.

  • Porcje 8

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

marynata:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Z udźca usuń kości i rozkrój, aby powstał duży płat.
  2. Wszystkie składniki marynaty oprócz czosnku zagotuj i ostudź.
  3. Dodaj pokrojony czosnek.
  4. Następnie zalej mięso i odstaw na 2 godziny do lodówki, wyjmij i osusz.
  5. Mięso mielone połącz z bułką tartą i jajkiem. Dopraw Przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Osuszony udziec posmaruj farszem, zwiń, obwiąż nicią.
  6. W głębokiej patelni rozpuść masło, włóż mięso i obsmaż na rumiano przez 10-15 minut.
  7. Podlej przecedzoną marynatą i duś do miękkości około 60 minut.
  8. Podawaj na ciepło.

Opis przepisu:

Nadziewany udziec z indyka, otulony aromatem rozmarynu, tymianku i czosnku... Jeśli szukasz inspiracji na uroczysty obiad lub po prostu lubisz celebrować każdy dzień, to przepis idealny dla Ciebie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?