1

2

Przepisy

Wielkanocne muffinki

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

Smaczne i kolorowe babeczki na święta.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Składniki suche połączyć ze sobą. Mokre składniki połączyć w drugiej misce a następnie wszystkie razem połączyć i delikatnie przemieszać. Przelać do foremek i piec w piekarniku 15-20 min w temp. 170 C. Śmietanę 30% ubić i wstawić do lodówki. Gdy muffinki wystygną udekorować bitą śmietaną i jajkami cukrowymi (można je kupić na wagę w okresie świąt Wielkanocnych).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: