Zupa wiosenna

4/5 4 8 5 1
4/5 4 8 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 27 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
  2. Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.
  3. Zagotuj i wsyp Rosół.
  4. Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.
  5. Na koniec dodaj zieleninę. Dopraw do smaku.
  6. Dopraw do smaku.

Opis przepisu:

Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Zupa wiosenna to same pyszności!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?