1

2

Przepisy

Zupa wiosenna

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

111 calories kalorie: 111 kcal / porcja

Kolorowa zupa wiosenna to prawdziwa gratka dla wielbicieli nowalijek. Gotujemy ją na Rosole z kury z makaronem WINIARY, z dodatkiem podsmażanych na maśle młodych warzyw: kalarepki, marchewki, szparagów i ziemniaków. Do tego mnóstwo zieleniny: liście szpinaku, koperek, szczypiorek i natka pietruszki. Same pyszności!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść i pokrój w słupki.
  2. Podsmaż na maśle około 5 minut i podlej litrem wody.
  3. Zagotuj i wsyp Rosół.
  4. Dodaj szpinak i gotuj przez 7 minut.
  5. Na koniec dodaj zieleninę.
  6. Dopraw do smaku.
  7. Podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: