1

2

Przepisy

Pieczona golonka

3/5 3 9 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 240 minut

porcje: 3 porcje

Golonka to typowo męskie mięsko ale ja ja też bardzo lubię .

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Golonki myjemy i osuszamy papierowymi ręcznikami.
  2. Opalamy nad ogniem by pozbyc się zbędnych włosków.
  3. Wsadzamy do garnka z wodą ,kostkami rosołowymi, zielem angielskim i liścmi laurowymi. Wsypujemy ziarenka smaku.
  4. Gotujemy 1,5 godziny.
  5. Następnie studzimy w wywarze .
  6. Przekładamy do brytfanny ,dodajemy ugotowana wczesniej kapustę i pokrojoną cebulę . Zalewamy wywarem z gotowania golonki.
  7. Pieczemy na funkcji termoobieg 2 godziny od czasu do czasu podlewając wywarem w temp 200 stopni..

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: