Krokiety z farszem warzywnym

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 12

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Przygotowanie:

  1. Kapustę drobno pokrój, zalej wrzącą wodą i zagotuj, odsącz.
  2. Obierz cebulę i zeszklij ją na maśle. Do cebuli doda kapustę i warzywa, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem. Duś do miękkości.
  3. Na koniec oprósz mąką. Ostudź.
  4. Z mąki, jajek, jednej szklanki wody mineralnej i mleka przygotuj ciasto na naleśniki. Dodaj 1 łyżeczkę przyprawy ZIARENKA SMAKU i natkę pietruszki.
  5. Usmaż 12 naleśników.
  6. Na naleśnikach układaj porcję farszu, złóż przeciwległe boki i zwijaj krokiety.
  7. Zanurzaj w rozbitym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oleju na rumiano.
  8. Krokiety podawaj z Sosem Grzybowym Staropolskim lub Barszcze czerwonym.

Opis przepisu:

Dla wielbicieli naleśników mamy dobrą wiadomość! Oto przepis na coś więcej, niż tylko naleśniki, to będą krokiety! Pyszne Krokiety z farszem warzywnym czyli naleśniki z farszem z białej kapusty, duszonej z cebulą i warzywami, panierowane i smażone; polecane do Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY lub podawane z Sosem grzybowym staropolskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?