1

2

Przepisy

CIASTO ZEBRA

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 90 minut

oczekiwanie: 90 minut

porcje: 20 porcji

Ciasto zebra, doskonałe ciasto pasiaste.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać wodę, olej dodać aromat waniliowy. Całość wymieszać.
  2. Podzielić ciasto na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mąkę.
  3. Na środek wysmarowanej tłuszczem tortownicy wlewać na przemian po łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Piec w nagrzanym do 180 stop. C piekarniku przez 1 godzinę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: