Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalarepki obierz, zetnij wierzch, wydrąż (pozostaw brzegi o grubości 0,5 cm).
  2. Gotuj 20 minut w Rosole drobiowym.
  3. Soczewicę zalej wrzącą wodą (3/4 szkl.), pozostaw 2-3 godziny, ugotuj, ostudź.
  4. Filety pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
  5. Na 2 łyżkach masła podsmaż mięso z cebulą, dodaj śmietanę i soczewicę.
  6. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, curry i pieprzem.
  7. Miąższ z kalarepek i wierzch, marchew i por pokrój w paski, duś na pozostałym maśle, podlej 100 ml wody i dopraw do smaku.
  8. Kalarepki napełnij farszem mięsnym, pozostałą część mięsa połącz z duszonymi warzywami.
  9. Na duszonych warzywach ułóż kalarepki i razem zapiekaj w piekarniku przez 5 minut w 200 st.C.

Opis przepisu:

Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą to pomysł na zupełnie oryginalny obiad! Kalarepki nadziewamy farszem z kurczaka i zapiekamy na farszu z warzyw – soczewicy, marchewki, cebulki i pora – doprawionym curry i Przyprawą ZIARENKA SMAKU drobiowe WINIARY. Kalarepki faszerowane z kurczakiem i soczewicą idealnie skomponują się z gotowanymi, młodymi ziemniaczkami. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?