Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Grillowane banany z czekoladą i rumem

4 (2).JPG
  • 4 (2).JPG
  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • dod.JPG
  • 4 (2).JPG
  • 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • dod.JPG
  • czas Łączny czas: 15 min (Przygotowanie: 5 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 3
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyszny i szybki deser

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Banany umyć, osuszyć, położyć na boku. Wyciąć w skórce pasek szerokości ok. 1,5-2 cm (zależy od wielkości bananów). Czekoladę pokroić, każdą kostkę na 3 paseczki. W banany wcisnąć paseczki czekolady. Po 3 na każdego banana. Grill elektryczny rozgrzać na maksimum. Ułożyć banany, przykryć pokrywą tak aby nie dotykała bananów. Grillować około 3-4 minut aż skórka bananów całkowicie zbrązowieje, a czekolada się rozpuści. Banany ułożyć na talerzykach, polać ciemnym rumem, podawać z lodami śmietankowymi lub waniliowymi
Kalorie: - kcal / 3 porcję

Potrzebne składniki:

  • banan (3 sztuki)
  • czekolada mleczna (3 kostki)
  • ciemny rum (3 łyżki)
  • lody śmietankowe do podania (1 dag)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 6 listopada 2013
    Beatris

    Przepyszny deserek.

    +0
  • 2 listopada 2013
    adela7

    wyglądają super

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Grillowane banany z czekoladą i rumem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Grillowane banany z czekoladą i rumem

Wydrukuj przepis

Grillowane banany z czekoladą i rumem

Zgłoś przepis do moderacji