1

2

Przepisy

Grillowane banany z czekoladą i rumem

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 3 porcje

Pyszny i szybki deser

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Banany umyć, osuszyć, położyć na boku. Wyciąć w skórce pasek szerokości ok. 1,5-2 cm (zależy od wielkości bananów). Czekoladę pokroić, każdą kostkę na 3 paseczki. W banany wcisnąć paseczki czekolady. Po 3 na każdego banana. Grill elektryczny rozgrzać na maksimum. Ułożyć banany, przykryć pokrywą tak aby nie dotykała bananów. Grillować około 3-4 minut aż skórka bananów całkowicie zbrązowieje, a czekolada się rozpuści. Banany ułożyć na talerzykach, polać ciemnym rumem, podawać z lodami śmietankowymi lub waniliowymi

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: