Śledzie w sosie koperkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety wymocz (około 60 minut), pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Majonez wymieszaj ze śmietaną, pieprzem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, cebulą i koperkiem, dopraw solą i cukrem.
  3. Śledzie ułóż na półmisku i zalej sosem koperkowym.
  4. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Opis przepisu:

Czasem cała sztuka w sosie - szczególnie gdy przyrządzamy śledzie w sosie koperkowym :) Śledzie wystarczy wymoczyć godzinę i pokroić, a potem polać sosem z majonezu, śmietany i musztardy z dodatkiem cebuli, koperku oraz czosnku. Serwujemy na półmisku, udekorowane tradycyjnie - cytryną i zieleniną, lub fantazyjnie: plasterkiem jajka, pomidora lub papryki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?