Nadziewany kotlet schabowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety rozbij.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z masłem, powstałym masłem czosnkowym posmaruj kotlety.
  3. Salami i ser pokrój w kostkę.
  4. Połącz z żółtkiem i posiekanym szczypiorkiem. Powstały farsz podziel na cztery porcje.
  5. Farsz rozłóż na mięsie, po czym każdy filet złóż na połowę i zepnij patyczkiem.
  6. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostawić na 0,5 godziny.
  7. Mięso przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż po 5 minut z każdej strony.
  8. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Opis przepisu:

Nadziewany kotlet schabowy to doskonały pomysł na ciekawy i nieco inny obiad. Kotlet z masłem czosnkowym i Ziarenkami Smaku WINIARY, nadziewany farszem z salami i sera wędzonego oraz z żółtkiem i szczypiorkiem z pewnością zasmakuje nawet najbardziej zagorzałym fanom tradycji. Koniecznie sprawdź nasz przepis na nadziewany kotlet schabowy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?