Delikatne racuchy

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 5

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło roztopić i ostudzić. Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę.Dodać esencję waniliową,sól,mleko,zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
  2. Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach i odstawić ciasto na 30 min.
  3. Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.
  4. Podajemy w zależności od ulubionych dodatków-miód,cukier puder,truskawki itp.

Opis przepisu:

Jednym z ulubionych dań wszystkich dzieci są naleśniki i delikatne racuchy! Oto przepis na słodki i smaczny obiad z racuchami w roli głównej. Swoją puszystość racuchy zawdzięczają dodaniu do ciasta odrobiny Proszku do pieczenia WINIARY. Delikatne racuchy wspaniale smakują z sezonowymi owocami, bitą śmietaną lub kwaskowatą konfiturą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?