Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Zupa brokułowa z serkiem topionym

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 5

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę, cebulę i ziemniaki kroimy w kostkę, a seler ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Gotujemy wodę z kostkami rosołowymi, liściem i zielem.
  3. Kiedy nasz wywar się zagotuje wrzucamy do niego pokrojone warzywa.Gotujemy 10 min.
  4. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, płuczemy pod bieżącą wodą i dodajemy do naszej zupy.
  5. Od tej pory gotujemy ją jeszcze około 10 min ( zależy od miękkości naszego brokuła ). Przyprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie dowolną przyprawą.
  6. Zestawiamy zupę z ognia. Do gorącej zupy dodajemy stopniowo serek, dokładnie mieszamy.

Opis przepisu:

Pomysł na prostą i smaczną zupę brokułową przyrządzaną na kostkach Rosołu drobiowego WINIARY. Co jeszcze nadaje zupie smaku? Aromatyczne przyprawy i kostka serka topionego, którym zabielamy zupę po zagotowaniu. Zupa brokułowa z serkiem topionym dobrze skomponuje się z ziarnami słonecznika, grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?