Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świeżo, lekko i zdrowo - sałatka na miksie z rukoli i roszponki, z dodatkiem sera feta, gruszki, oliwek i pomidorków cherry. Do tego kiełki i... siemie lniane. Smacznego!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
7 min
Rukolę i roszponkę opłucz i osusz. Oliwę połącz z sokiem z cytryny, a nstępnie wymieszaj z rukolą i roszponką.
Krok 2
8 min
Pomidorki umyj i pokrój w połówki, ser feta pokrój w kostkę, a oliwki w krążki.
Krok 3
3 min
Siemie lnianę zmiażdż w moździeżu.
Krok 4
2 min
Płaski duży talerz udekoruj sosem balsamicznym, a na niego wyłóż rukolę z roszponką. Nastepnie kiełki.
Krok 5
3 min
Na podstawę sałatki wyłóż pozostałe składniki, a na sam koniec gruszkę pokrojoną w grubą kostkę.
Krok 6
2 min
Całość polej jeszcze odrobiną sosu balsamicznego.
Krok 7
1 min
Podawaj z grzankami z ciemnego pieczywa lub bagietką.
Krok 1
z
7
Rukolę i roszponkę opłucz i osusz. Oliwę połącz z sokiem z cytryny, a nstępnie wymieszaj z rukolą i roszponką.
Krok 2
z
7
Pomidorki umyj i pokrój w połówki, ser feta pokrój w kostkę, a oliwki w krążki.
Krok 3
z
7
Siemie lnianę zmiażdż w moździeżu.
Krok 4
z
7
Płaski duży talerz udekoruj sosem balsamicznym, a na niego wyłóż rukolę z roszponką. Nastepnie kiełki.
Krok 5
z
7
Na podstawę sałatki wyłóż pozostałe składniki, a na sam koniec gruszkę pokrojoną w grubą kostkę.
Krok 6
z
7
Całość polej jeszcze odrobiną sosu balsamicznego.
Krok 7
z
7
Podawaj z grzankami z ciemnego pieczywa lub bagietką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0