Sałatka z roszponką i gruszką

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rukolę i roszponkę opłucz i osusz. Oliwę połącz z sokiem z cytryny, a nstępnie wymieszaj z rukolą i roszponką.
  2. Pomidorki umyj i pokrój w połówki, ser feta pokrój w kostkę, a oliwki w krążki.
  3. Siemie lnianę zmiażdż w moździeżu.
  4. Płaski duży talerz udekoruj sosem balsamicznym, a na niego wyłóż rukolę z roszponką. Nastepnie kiełki.
  5. Na podstawę sałatki wyłóż pozostałe składniki, a na sam koniec gruszkę pokrojoną w grubą kostkę.
  6. Całość polej jeszcze odrobiną sosu balsamicznego.
  7. Podawaj z grzankami z ciemnego pieczywa lub bagietką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?