Zupa grochowa z boczkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę rozprowadź w 1 litrze zimnej wody.
  2. Ziemniaki i warzywa obierz, umyj, pokrój w kostkę, połącz z zupą.
  3. Gotuj 20 minut.
  4. Boczek pokrój w paseczki, podsmaż na rumiano, dodaj do zupy. Zagotuj.
  5. Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

Opis przepisu:

Klasyczna zupa grochowa z boczkiem będzie przepyszna, gdy przygotujemy ją z Zupą grochową Nasza Specjalność WINIARY z dodatkiem marchewki, pietruszki oraz ziemniaków i podamy z kawałkami chrupkiego boczku oraz siekaną natką pietruszki. Możemy podać ją z bagietką, tostem z żytniego pieczywa lub mięsnym krokietem na pożywny obiad w chłodny, jesienny dzień.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • jabymoszalal
    Mam pytanie, czy do tej zupy razem z warzywami i boczkiem mogę dorzucić też normalny groch? Czy nie bardzo? Wydaje mi się, że niczemu to nie będzie przeszkadzać, ale wolę się upewnić :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?