1

2

Przepisy

Karkówka w kapuście

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 424 kcal / porcja

Solidnie, karkówkowo, obiadowo, czyli karkówka w kapuście kiszonej z cebulą i czosnkiem, przyprawiona smakowicie przyprawą Ziarenka Smaku, a na koniec zapiekana pod łagodnym sosem ze śmietany i mąki. Taką zapiekankę z karkówki podajemy z ziemniakami z wody lub podsmażonymi lekko na maśle z ziołami (majerankiem, kminkiem czy tymiankiem).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę umyj i posiekaj. Zalej 1 szklanką wody, gotuj przez 30 minut.
  2. Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Obierz cebulę i czosnek, posiekaj je,
  4. Rozgrzej oliwę i zrumień na niej mięso.
  5. Dodaj cebulę i czosnek.
  6. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż warstwę kapusty, mięso i pozostałą kapustę.
  7. Śmietanę wymieszaj z mąką i zalej zapiekankę.
  8. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj około 30 minut.
  9. Podawaj z ziemniakami z wody.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • niezapominajka*
    Prawdopodobnie brakuje jakiegos skladnika w przepisie albo podany jest za krotki czas pieczenia bo zrobilam wszystko dokladnie tak jak jest napisane i danie jest okropne.Mieso gumowate-a wsadzilam do nagrzanego piekarnika.Mieso niestety wyladowalo w smietniku.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: