Napar z imbiru, z cytryną i miodem

Oceń ten przepis!

4/5 4 70 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 2

4/5 4 70 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Imbir obierz ze skórki i pokrój na cienkie plasterki.
  2. Zagotuj wodę. Sparz cytrynę, a następnie pokrój ją w półplasterki.
  3. Do szklanek włóż imbir i cytrynę, a następnie zalej wszystko gorącą, ale nie wrzącą wodą.
  4. Przykryj napar talerzykiem i zostaw na kilka minut.
  5. Na koniec dodaj miód i wszystko dokładnie wymieszaj, naciskając łyżeczką na cytrynę.
  6. Jeśli masz ochotę wypić imbir chłodny, dodaj do niego także miętę.

Opis przepisu:

Napar z imbiru to coś absolutnie przepysznego! Idealnie sprawdzi się na chłodne dni. Imbir nie dość, że doskonale rozgrzewa, to w dodatku ma właściwości wspomagające odporność. Do tego niesamowicie smakuje! Sprawdź nasz sposób na napar z imbiru i rozgrzewaj się tym napojem do woli!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?