Filety z kurczaka z gruszkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój na 3 porcje.
  2. Gruszki obierz, przekrój na połowę, wykrój gniazda nasienne, pokrój na 1 cm plastry.
  3. Ses pokrój w 1 cm plastry.
  4. Przyprawę MAGGI połącz z miodem i posmaruj gruszki.
  5. Filety posyp przyprawą ZIARENKA SMAKU, papryką i pieprzem.
  6. Smaż kolejno na oleju na patelni: gruszki, mięso i ser 10–15 minut.
  7. Na talerzach układaj porcje mięsa, gruszki i sera.
  8. Podaj z sałatą, ogórkiem i pomidorem.

Opis przepisu:

Przepyszne filety z kurczaka z gruszkami możemy podać na jesienny lunch z bagietką lub na obiad z porcją ryżu. Mięso doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, a cząstki świeżych gruszek - mieszaniną Maggi z miodem. Wszystko smażymy na patelni i podajemy z podsmażonymi plastrami wędzonego żółtego sera. Aby wcześniej przygotowane składniki potrawy nie wystygły, można włożyć je w przykrytym pokrywką lub folią naczyniu do ciepłego piekarnika. Tak przyrządzone filety świetnie smakują z zieloną sałatą z ogórkiem i pomidorem, można też podać je z borówkami lub żurawiną do mięsa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Ankha501
    Jak ładnie zrumieniony kurczak, mniam :)
  • pioge777
    BARDZO DOBRE CIASTO, Z CHĘCIĄ SKOSZTUJĘ
  • Jolka01
    Bardzo smaczne i elegancko wyglądające danie, robiłam dla gości, wszyscy byli zachwyceni. Danie niezbyt kaloryczne - super. Polecam moja ulubioną strone z poradami na dietteyczne gotowanie https://www.facebook.com/AllevoJedzIChudnij/app_387030424731412

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?