1

2

Przepisy

Sałatka z pora

4/5 4 74 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

Niezależnie czy do obiadu, czy na świąteczny stół, sałatka z pora, jabłek i marchewki, to szybki sposób na sałatkę o nietypowym, delikatnie ostrawym smaku. Kompozycja z pora, jajek, jabłek, marchwi i natki pietruszki, połączona Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, doprawiona solą i pieprzem do smaku, pasuje do dań głównych z mięsem, ale można ją podać również jako przekąskę na śniadanie lub kolację. Sałatka z porem najlepiej smakuje schłodzona.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, usuń zielone liście i pokrój w półplasterki.
  2. Jajka obierz i pokrój w niewielką kostkę.
  3. Jabłka i marchewkę obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
  4. Wszystkie te składniki wrzuć do jednej miski, dodaj Majonez Dekoracyjny, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  5. Włóż do lodówki do schłodzenia.
  6. Sałatkę przed podaniem udekoruj natką pietruszki.

2 wskazówki do przepisu

  • piossekjb
    Zamiast jajka, jabłka i marchewki dodaj szynkę konserwową i groszek konserwowy...
  • Mamuska
    rownie dobrze smakuje z dodatkiem kukurydzy i rzodkiewki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: