Ogórki konserwowe z chili

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 10

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Zalewa

Na każdy słoik:

Przygotowanie:

  1. Ogórki dokładnie umyć i powkładać do umytych i wyparzonych słoików.
  2. Do każdego słoika dodać przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, koper, czosnek, papryczkę chili, cebulę.
  3. Składniki zalewy wlać do garnka, podgrzać do rozpuszczenia się cukru i ciepłą zalewą zalać ogórki w słoikach.
  4. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 min.

Opis przepisu:

Ogórki konserwowe z chili to doskonały dodatek do obiadów lub kolacji. Przygotujesz je w bardzo prosty i szybki sposób. Zrobione na zapas będą czekały w Twojej kuchni lub spiżarni na najbardziej odpowiedni moment, aby urozmaicić przygotowany przez Ciebie posiłek. Sprawdź nasz sposób na ogórki konserwowe z chili!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Ewelka
    Ogóreczki wychodzą super. Wczoraj zrobiłam, dziś już jest jeden słoik mniej. Wychodzą delikatnie słodkie z nutą pikantności. Od siebie dodałam trochę gorczycy. Polecam przepis.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?