Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Placki ryżowe

Placki ryżowe
  • Placki ryżowe
  • Placki ryżowe
  • Placki ryżowe
  • Uformuj małe placuszki i smaż je na oleju.
  • Przygotuj 2 dipy - majonez podziel na 2 części - 100 ml wymieszaj z papryką, a 200 ml z musztardą.
  • Placki ryżowe
  • Placki ryżowe
  • Placki ryżowe
  • Uformuj małe placuszki i smaż je na oleju.
  • Przygotuj 2 dipy - majonez podziel na 2 części - 100 ml wymieszaj z papryką, a 200 ml z musztardą.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Chrupiące, smażone placki ryżowe piękny złocisty kolor oraz wyrazisty smak zawdzięczają kurkumie, zwanej indyjskim szafranem. Dodajemy ją do Rosołu drobiowo-warzywnego Domowa Kuchnia WINIARY, w którym gotujemy ryż – dzięki temu potrawa zyskuje przyjemną, pikantną nutkę. Nie należy jednak przesadzać z ilością tej przyprawy, bo danie może zgorzknieć. Ryżową masę smażymy (tak jak placki ziemniaczane) na oleju rzepakowym lub oliwie z oliwek. Gotowe placki podajemy – na gorąco lub na zimno - w towarzystwie dwóch kolorowych dipów: paprykowego oraz musztardowego z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj wodę, dodaj kostki rosołowe i kurkumę, gotuj w nich ryż przez ok. 20 minut.
  2. W międzyczasie zetrzyj ser na tarce, wymieszaj go z jajkami.
  3. Odsącz ryż i odczekaj aż ostygnie.
  4. Wymieszaj z jajkiem i serem, ugnieć jak ciasto.
  5. Uformuj małe placuszki i smaż je na oleju.
  6. Przygotuj 2 dipy - majonez podziel na 2 części - 100 ml wymieszaj z papryką, a 200 ml z musztardą.
  7. Placki podawaj z dipami bezpośrednio po usmażeniu lub jako zimną przekąskę.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 15 października 2014
    szakalaka

    pyszne

    +0
  • 13 września 2014
    Ankha501

    2 łyżeczki kurkumy, moim zdaniem to za d7użo

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Placki ryżowe
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Placki ryżowe

Wydrukuj przepis

Placki ryżowe

Zgłoś przepis do moderacji