Gruszki w octowej zalewie

Oceń ten przepis!

4/5 4 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać z skórki, pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.
  2. Wodę, cukier, goździki, ocet zagotować, włożyć gruszki i na małym ogniu gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając.
  3. Gorącymi gruszkami napełnić słoiki. Zalewę ponownie doprowadzić do wrzenia i gorącą zalać gruszki. Słoiki szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia.

Opis przepisu:

Gruszki w octowej zalewie to bardzo dobry dodatek do każdego dania mięsnego. Dzięki temu przepisowi możesz je przechowywać przez długi czas, więc bardzo smacznym wzbogaceniem dania głównego, można cieszyć się nawet, kiedy trudno o świeże owoce. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?