Żurek na wędzonych żeberkach

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wkładamy żeberka i zalewamy wodą około 2,5 - 3 l. Zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, sól i przeciśnięty czosnek, gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut.
  2. Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy. Ziemniaki i pietruszkę kroimy w kostkę, marchew w plasterki. Dodajemy do zupy, wszystko gotujemy razem przez około 20 minut. Następnie dodajemy pokrojone na 3 części kiełbaski śląskie oraz chrzan.
  3. Po około 5 minutach zalewamy wszystko żurem, zabielamy śmietaną i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziarenkami smaku i majerankiem.

Opis przepisu:

Żurek na wędzonych żeberkach to idealna potrawa na obiad. Zupa doprawiona jest Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, dzięki czemu zyskuje jeszcze bardziej na głębi smakowej. Pamiętaj o odpowiednim zabieleniu zupy przy pomocy śmietany, dzięki czemu danie nabierze wiejskiego i tradycyjnego charakteru.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?