Brzoskwinie w syropie

Oceń ten przepis!

4/5 4 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 5

4/5 4 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brzoskwinie obrać z skórki, przekroić na pół, wyciągnąć pestkę. Połówki brzoskwiń powkładać dosyć ciasno do słoików.
  2. Wodę zagotować z cukrem, zdjąć z pieca dodać sok z cytryny i ciepłą zalewą zalać brzoskwinie.
  3. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 10 min. Ja wybieram brzoskwinie twarde, miękkie po zagotowaniu mogą się rozpadać.

Opis przepisu:

Brzoskwinie w syropie to pomysł na pyszne brzoskwinie nawet w środku zimy! Twarde brzoskwinie obierz ze skórek, przekrój na połówki i włóż ciasno do słoików. Zalewę przygotujesz z wody, cukru i soku z cytryny. Zalej syropem brzoskwinie i pasteryzuj je w słoiczkach przez 10 minut. Brzoskwinie w syropie będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserow.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?