Cukinia a''la ananas

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 8 godz. 35 min.

  • Porcje 3

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie obrać z skórki, wydrążyć miąższ z nasionami i pokroić w kostkę około 1 cm.
  2. Wodę, cukier, wyskrobane ziarenka oraz laskę wanilii zagotować i gorącą zalewą zalać pokrojoną cukinię, dodać sok z cytryny i odstawić na 6-8 godzin.
  3. Wyjąć laskę wanilii. Cukinię razem z zalewą doprowadzić do wrzenia i gotować od 10-20 minut w zależności od twardości cukinii. Cukinia powinna być al dente.
  4. Cukinie włożyć do wyparzonych słoików zalać zalewą i szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 10-12 minut.

Opis przepisu:

Cukinia a’la ananas to świetny dodatek do mięs. Przygotowana według naszego przepisu może nam służyć naprawdę długo, dzięki czemu możemy cieszyć się nią również wtedy, kiedy brakuje nam świeżych warzyw. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?