Swojskie kluski do rosołu

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 8

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę wsypać na stolnicę, dodać jajka i sól, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
  2. Rozwałkować ciasto na placki, gdy przeschną placki, zwijać je w rulon i kroić placki nożem.
  3. Z takiego ciasta gotujemy kluski. Od wypłynięcia na wierzch ok. 8 minut na wolnym ogniu.

Opis przepisu:

Samodzielnie wykonany makaron smakuje najlepiej! Kiedy mamy ochotę na rosół, warto wzbogacić go właśnie w ten sposób. Do wykonania makaronu potrzeba tylko jajek, mąki i soli, a efekt zachwyci każdego. Gotowym makaronem możemy się cieszyć już po około 25 minutach – szybciej niż gdybyśmy mieli wybrać się do sklepu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?