Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Smażona flądra

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Flądrę patroszymy i skrobiemy. Następnie oczyszczamy z wszystkich zanieczyszczeń, myjemy i moczymy w zimnej wodzie ok 2 godziny.
  2. Osuszoną rybę skrapiam obficie cytryną, a potem posypuje solą cytrynową i pieprzem białym mielonym. Przed smażeniem troszkę osuszam z nadmiaru soku z cytryny.
  3. Obsypuję mąką flądrę i smażę na oleju rzepakowy teraz skórka będzie chrupiąca . Podawałam z ziemniaczkami .

Opis przepisu:

Smażona flądra to pomysł na obiad z chrupiącą rybą w roli głównej. Przed smażeniem flądrę skrapiamy sokiem z cytryny, który doskonale potrafi wydobyć ze smaku ryby to, co w nim najlepsze. Smażoną flądrę doprawiamy także solą cytrynową i białym pieprzem, a następnie smażymy na rumiano i podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?