1

2

Przepisy

Botwinka z ziemniakami

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 6 porcji

Kiedy zaczynają się upały i przy garach nie chcę się stać wiem to po sobie i robię szybkie letnie zupy wtedy . Taką własnie jak botwinka .

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek .
  2. Buraczki gotujemy szybciej obieramy mielimy i takie dodajemy do zupy oraz 3 ząbki czosnku sprasowanego. Gotujemy aż mięso zmięknie .
  3. Dopiero wtedy dodajemy botwinkę chwile gotujemy i zalewamy śmietaną 30 %. W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno .
  4. Po ugotowaniu ugniatamy z odrobina masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz trzy i zalewamy botwinką . Smacznego .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: