Botwinka z ziemniakami

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 6

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek .
  2. Buraczki gotujemy obieramy mielimy i takie dodajemy do zupy razem z 3 ząbkami czosnku sprasowanego. Gotujemy aż mięso zmięknie .
  3. Dopiero wtedy dodajemy botwinkę chwile gotujemy i zalewamy śmietaną 30 %. W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno .
  4. Po ugotowaniu ugniatamy z odrobina masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz i zalewamy botwinką . Smacznego .

Opis przepisu:

Kiedy zaczynają się upały i przy garach nie chcę się stać wiem to po sobie i robię szybkie letnie zupy wtedy . Taką własnie jak botwinka .

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?