1

2

Przepisy

Kokosowe szaszłyki

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

199 calories kalorie: 199 kcal / porcja

Słodko-ostra egzotyka: kawałki kurczaka, marynowane w Przyprawie do zup, cytrynie i miodzie, pieczone na ruszcie i posypane wiórkami kokosowymi.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety pokrój wzdłuż na cienkie paski, delikatnie oprósz solą i pieprzem.
  2. Ketchup połącz z Przyprawą w płynie, olejem, sokiem z cytryny i miodem.
  3. Do tak przygotowanej marynaty włóż paski mięsa na 3 godziny.
  4. Następnie nadziewaj dekoracyjnie na patyki.
  5. Grilluj przez około 10 minut smarując marynatą.
  6. Przed końcem pieczenia posyp wiórkami kokosowymi.
  7. Podaj z Sosem czosnkowo-ziołowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: