Makaron z jajkiem i serem

4/5 4 10 5 1

przygotowanie: 15 min

porcje: 2 porcje

Jeśli czasami po obiedzie zostaje Ci nieco niezjedzonego makaronu, możesz go wykorzystać na kolację – przyrządź na przykład makaron z jajkiem i serem! Ugotowany makaron podsmaż na masełku, a następnie wbij do niego jajko. Poczekaj, aż jajko zetnie się, i posyp całość startym serem żółtym. Tak przyrządzony makaron z jajkiem i serem podawaj z ulubioną surówką!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozpuść masło, wrzuć ugotowany makaron (może być pozostały z obiadu, ja z takiego zawsze przygotowuje to danie), mieszając, smaż 3 minuty.
  2. Wbij jajko i szybko zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem i smaż aż jajko się zetnie. Następnie zetrzyj żółty ser, połowę wsyp do makaronu, wymieszaj i smaż jeszcze minutę.
  3. Rozłóż makaron na 2 talerze i posyp resztą sera. Podawaj z surówką, np. pomidorową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.