1

2

Przepisy

matiasy z ziemniakami

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

od czasu do czasu robię je na kolacje.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. matiasy moczyć ok. 1 godz. w zimnej wodzie opłukać osuszyć położyć na głębokim talerzu i polać obficie olejem. odstawić na 1 godz. ziemniaki ugotować w mundurkach.
  2. dymkę rzodkiewki i koperek umyć drobno pokroić i nastepnie dodać do śmietany wymieszanej z jogurtem. całość doprawić sokiem z cytryny solą pieprzem oraz cukrem. ziemniaki obrać za skórki i ułożyć na talerzu. obok położyć matiasy oraz polać przygotowanym sosem śmietanowo -jogurtowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: