1

2

Przepisy

Bitki schabowe w sosie

4/5 4 2 5 1

przygotowanie: 8 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

Bitki schabowe podawać z ziemniakami

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokroić na cienkie plastry.
  2. Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące.
  3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć na wolnym ogniu bitki na złoty kolor.
  4. Po usmażeniu mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa.
  5. Pod koniec duszenia, przygotować sosy według przepisu na opakowaniu, dodać do mięsa, dusić jeszcze przez chwilę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: