1

2

Przepisy

Zupa chrzanowa

4/5

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 331 kcal / porcja

Pożywna zupa chrzanowa na aromatycznym wywarze, z kiełbasą śląską i wędzonym boczkiem, zaprawiona kwaśną śmietaną. Doskonała z jajkami ugotowanymi na twardo oraz pieczywem - bagietką albo pełnoziarnistym, ciemnym tostem/grzankami. Kto chce - może posypać siekaną natką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Dodaj do bulionu kiełbasę i boczek.
  3. Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.
  4. Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.
  5. Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.
  6. Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.
  7. Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.
  8. Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: