Zupa chrzanowa

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Dodaj do bulionu kiełbasę i boczek.
  3. Gotuj około 30 minut na wolnym ogniu.
  4. Po ugotowaniu wyjmij mięso z wywaru, ostudź i pokrój w dużą kostkę.
  5. Śmietanę połącz z mąką i dodaj do zupy. Zagotuj.
  6. Dodaj do zupy chrzan i pokrojoną wędlinę.
  7. Dopraw zupę solą, pieprzem i Przyprawą do zup.
  8. Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i chlebem.

Opis przepisu:

Pożywna zupa chrzanowa na aromatycznym wywarze, z kiełbasą śląską i wędzonym boczkiem, zaprawiona kwaśną śmietaną. Doskonała z jajkami ugotowanymi na twardo oraz pieczywem - bagietką albo pełnoziarnistym, ciemnym tostem/grzankami. Kto chce - może posypać siekaną natką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?