Zupa brokułowo-kalafiorowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 800 ml wody.
  2. Kalafior podziel na różyczki i gotuj w bulionie około 10 minut.
  3. Szczypiorek zeszklij na maśle i dodaj do zupy.
  4. Zupę brokułową rozprowadź w 500 ml zimnej wody i połącz z kalafiorem.
  5. Gotuj razem 5 minut.
  6. Dodaj śmietanę i natkę pietruszki.

Opis przepisu:

Połączenie idealne, czyli różyczki kalafiora i brokułu, które razem tworzą aromatyczną zupę brokułowo-kalafiorową. Całość swój głęboki smak zawdzięcza dodatkowi szczypiorku, który przed dodaniem do zupy z kalafiora i brokułu szklimy na maśle. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy śmietanę, a tuż przed podaniem – natkę pietruszki. Przyrządzaj zupę kalafiorowo-brokułową jesienią, bo właśnie w chłodne dni smakuje najlepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?