Naleśniki z budyniem i winogronami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 4

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

naleśniki:

Przygotowanie:

  1. Budyń (proszek) rozprowadź w 1/2 szklanki zimnego mleka, pozostałe mleko zagotuj.
  2. Do gotującego mleka wlej rozprowadzony proszek, dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 0,5 minuty cały czas mieszając.
  3. Śmietanę ubij z cukrem i połącz z budyniem.
  4. NALEŚNIKI: Żółtka utrzyj z cukrem, a białka ubij na sztywna pianę. Do żółtek dodaj śmietankę, mąkę i białka. Dokładnie wymieszaj.
  5. Naleśniki smaż na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
  6. Winogrona przekrój na połowę i usuń pestki.
  7. Na naleśniki nakładaj porcję budyniu oraz winogrona, składaj w trójkąty.
  8. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Naleśniki z budyniem i winogronami wręcz rozpływają się w ustach, a to dzięki puszystemu nadzieniu – masie budyniowej z dodatkiem śmietany. W naleśnikach z budyniem ukryta jest także niespodzianka w postaci soczystych połówek winogron. Tak przygotowane, aksamitne naleśniki z budyniem i winogronami podawaj w formie trójkątów, ale nie zapominaj, by usmażyć sporą liczbę naleśników, bo gwarantujemy, że bardzo szybko będą znikać z talerzy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?