składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Paprykę pokrój w paski.
- Mieszankę warzywną i paprykę podsmaż na oliwie przez około 10 minut, oprósz delikatnie solą.
- Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
- Sos boloński dodaj do warzyw na patelni.
- Odsącz kukurydzę i dodaj do sosu. Dosyp również sczypiorek.
- Duś wszystko razem przez 5 minut.
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Ugotowany makaron podawaj z sosem zaraz po przygotowaniu.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYCoś na szybki, pożywny obiad - tagliatelle z warzywami stworzone w pół godziny. Wystarczy podsmażyć mrożoną mieszankę warzywną z zieloną papryką, dodać kukurydzę, szczypiorek oraz pyszny Sos boloński Italia WINIARY - i gotowe! Danie możemy udekorować paseczkami papryki lub koktajlowym pomidorkiem.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?