Tagliatelle z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę pokrój w paski.
  2. Mieszankę warzywną i paprykę podsmaż na oliwie przez około 10 minut, oprósz delikatnie solą.
  3. Sos rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, ciągle mieszając.
  4. Sos boloński dodaj do warzyw na patelni.
  5. Odsącz kukurydzę i dodaj do sosu. Dosyp również sczypiorek.
  6. Duś wszystko razem przez 5 minut.
  7. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  8. Ugotowany makaron podawaj z sosem zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Coś na szybki, pożywny obiad - tagliatelle z warzywami stworzone w pół godziny. Wystarczy podsmażyć mrożoną mieszankę warzywną z zieloną papryką, dodać kukurydzę, szczypiorek oraz pyszny Sos boloński Italia WINIARY - i gotowe! Danie możemy udekorować paseczkami papryki lub koktajlowym pomidorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?