1

2

Przepisy

kaszanka pieczona

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 20 porcji

jest wyśmienita!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. miesa oraz skórki umyc i gotowac do miekkosci. w powstalym wywarze sparzyc watrobke, po czym ugotowac w nim kasze na polsypko. mięsa skórki oraz wątróbkę ostudzić i zemlec w maszynce. kasze odcedzic i jeszcze goraca polaczyc z krwia. dolozyc przyprawy miesa skorki watrobke i podsmazone na oleju posiekane cebule. mase wymieszac i wylozyc do wyscielonych pergaminem i natluszczonych form. piec ok 40 min w temp. 180-200 stopni.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: