Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

5/5 5 23 5 1
5/5 5 23 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć ziemniaki do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, następnie odsącz.
  2. Cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na maśle razem z mięsem.
  3. Dopraw pokruszoną Kostką Mięsną i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami.
  4. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem. Włóż do niego zawartość patelni.
  5. Zalej śmietanką i zapiekaj 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Opis przepisu:

Zapiekanka ziemniaczana zwykle kojarzy nam się z warzywną bazą i dużą ilością stopionego żółtego sera. Tymczasem przepis na zapiekankę można nico urozmaicić. Świetną alternatywą klasycznego sera żółtego jest sos śmietanowy. Polewając nim naszą zapiekankę z ziemniaków, mięsa mielonego i pieczarek, stworzymy pyszne połączenie, które dobrze sprawdzi się na obiad lub pożywną kolację. Spróbuj sama!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?