Spaghetti z owocami morza w pomidorach

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Owoce morza wcześniej rozmrozić. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę.
  2. Dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, kawałek drobno pokrojonej papryczki.Chwilę podsmażyć.Dodać owoce morza, wymieszać
  3. Wlać wino, podkręcić ogień i gotować krótko do odparowania alkoholu.
  4. Wlać pomidory wraz z  zalewą, dodać zielona pietruszkę i dusić ,aż owoce będą wystarczająco miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Oliwki pokroić, kapary odsączyć z zalewy.
  6. W międzyczasie , gdy gotuje sie sos nastawić makaron. Ugotować al dente.Przecedzić i wsypać na patelnię z sosem.
  7. Wymieszać i przełożyć na talerze.Udekorować oliwkami ,kaparami i zieloną pietruszką,

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?