Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 26 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 26 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastry schabu nie rozbijać.
  2. Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
  3. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.
  4. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
  5. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
  6. Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
  7. Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.2
  8. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.
  9. Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.

Opis przepisu:

Pomysł na tradycyjne kotlety schabowe w zupełnie nowej odsłonie! Kieszonki schabowe faszerujemy pieczarkami smażonymi z cebulką, a także serem żółtym. Spięte wykałaczkami kieszonki schabowe smażymy w panierce, a na koniec pieczemy w piekarniku. Tak przygotowany schab podawaj z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?