Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Bitki wołowe z pieczarkami

  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 252 kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kostkę rozpuść w 500 ml gorącej wody.
  2. Mięso pokrój na 4 plastry i cienko rozbij, oprósz pieprzem i mąką.
  3. Rozgrzej masło i olej.
  4. Bitki smaż na rumiano z obu stron.
  5. Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w plastry.
  6. Dodaj do mięsa, podsmaż.
  7. Podlej bulionem i duś na małym ogniu około 50-60 minut.
  8. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.
Kalorie: 1008 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 12 marca 2011
    iwkazuska

    Wypróbowałam dzisiaj na obiad. Palce lizać. Dobrze uduszona wołowinka - mięciutka - rozpływa się w ustach. Rodzinka zadowolona.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Bitki wołowe z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Bitki wołowe z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji