1

2

Przepisy

Bitki wołowe z pieczarkami

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 252 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę rozpuść w 500 ml gorącej wody.
  2. Mięso pokrój na 4 plastry i cienko rozbij, oprósz pieprzem i mąką.
  3. Rozgrzej masło i olej.
  4. Bitki smaż na rumiano z obu stron.
  5. Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w plastry.
  6. Dodaj do mięsa, podsmaż.
  7. Podlej bulionem i duś na małym ogniu około 50-60 minut.
  8. Podawaj z ziemniakami lub kaszą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • iwkazuska
    Wypróbowałam dzisiaj na obiad. Palce lizać. Dobrze uduszona wołowinka - mięciutka - rozpływa się w ustach. Rodzinka zadowolona.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: