Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Bitki wołowe w sosie

  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Cztery delikatnie rozbite plastry wołowiny, doprawione świeżym pieprzem i podlane bulionem to doskonały pomysł na obiad. Do tego kasza gryczana i surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka lub zasmażane buraczki.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kostkę Mięsną rozpuść w 500 ml gorącej wody.
  2. Mięso pokrój na 4 plastry i cienko rozbić, oprósz pieprzem i mąką.
  3. Rozgrzej masło i olej. Mięso smaż na rumiano z obu stron.
  4. Cebulę obierz, posiekaj i dodaj do mięsa, zrumień.
  5. Mięso podlej bulionem z Kostki Mięsnej i duś na małym ogniu około 50-60 minut
  6. Podawaj z kaszą gryczaną.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 kwietnia 2010
    Monisia26

    to masło psuje cały smak. zepsułam całe danie przez to masło właśnie. bez masła byłoby super. nie dodawajcie masła a będzie pyszne

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Bitki wołowe w sosie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Bitki wołowe w sosie

Wydrukuj przepis

Bitki wołowe w sosie

Zgłoś przepis do moderacji