1

2

Przepisy

Bitki wołowe w sosie

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

Cztery delikatnie rozbite plastry wołowiny, doprawione świeżym pieprzem i podlane bulionem to doskonały pomysł na obiad. Do tego kasza gryczana i surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka lub zasmażane buraczki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę Mięsną rozpuść w 500 ml gorącej wody.
  2. Mięso pokrój na 4 plastry i cienko rozbić, oprósz pieprzem i mąką.
  3. Rozgrzej masło i olej. Mięso smaż na rumiano z obu stron.
  4. Cebulę obierz, posiekaj i dodaj do mięsa, zrumień.
  5. Mięso podlej bulionem z Kostki Mięsnej i duś na małym ogniu około 50-60 minut
  6. Podawaj z kaszą gryczaną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

  • Monisia26
    to masło psuje cały smak. zepsułam całe danie przez to masło właśnie. bez masła byłoby super. nie dodawajcie masła a będzie pyszne

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: