składniki:
liczba porcji:




Przygotowanie:
- Udka gotujemy z marcherwką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Ja obieram wcześniej udka ze skóry.
- Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie.
- Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.
- Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni.
- Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.
- Całość mieszamy i gotujemy ok 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Opis przepisu:
Autor: szpileczkaaForszmak to zupa idealna jako przystawka przed daniem głównym. W zależności od regionu przybiera różne formy, smaki i aromaty. Forszmak z kurczaka to rodzaj rosołu gotowanego na udku z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki i ogórków konserwowych. Całość doprawiamy koncentratem pomidorowym, ziołami i kostką Rosołem drobiowym WINIARY.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?