Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 4 godz. 25 min.

  • Porcje 10

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.
  2. Ogórki umyć, pokroić w plasterki.
  3. Cebulę obrać pokroić w piórka.
  4. Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.
  5. Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  6. Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.
  7. Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.

Opis przepisu:

Sałatka z kapusty i papryki, przygotowana do słoików to świetny sposób na zagospodarowanie nadmiaru warzyw. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy cieszyć się pyszną sałatką przez całą zimę, nie obawiając się o ich stan. Do tego świeżo wygląda, wyśmienicie smakuje oraz wspaniale dekoruje nasz talerz. Z takim dodatkiem, danie główne będzie jedzone jeszcze szybciej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?