Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do miski wsyp kuskus.
  2. Kostkę bulionową rozpuść we wrzątku.
  3. Zalej kaszkę gorącym bulionem. Odstaw na 5 minut.
  4. Przemieszaj widelcem i odstaw do wystygnięcia.
  5. Kukurydzę odsącz na sitku.
  6. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w kawałki.
  7. Skrop awokado sokiem z połowy cytryny, by nie ściemniało.
  8. Do kuskusa wkrusz fetę. Dodaj kukurydzę.
  9. Wsyp pokrojone w paski suszone pomidory.
  10. Dodaj awokado. Posyp szczypiorkiem, a następnie skrop całość oliwą.
  11. Dopraw pieprzem i wymieszaj całość.

Opis przepisu:

Sałatka, która łączy ze sobą wyśmienity smak, lekkość i zaletę nie do przecenienia, jaką jest fakt, że to danie dietetyczne. Kaszka kuskus uzupełniona o suszone pomidory i awokado, to fantastyczne połączenie, które zapewni nie tylko pyszne doznania smakowe, ale też zbilansowaną porcję witamin. Dodajmy Bulion warzywny Kogutek WINIARY, a otrzymamy coś, czego długo nie zapomnimy. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?