Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Cytrynowiec na biszkopcie

  • cytrynowiec-na-biszkopcie-107945.jpg
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 16
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyszny cytrynowiec z herbatnikami

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. BISZKOPT Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
  2. Do ubitej piany dodawać stopniowo po jednym żółtku, ubijać
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej, ostrożnie wymieszać.
  4. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy ,wstawić do piekarnika, piec w 175 stop.przez ok.30 minut
  5. MASA BUDYNIOWA Do rondla wlać 2 szkl wody, dodać cukier i sok z cytryny, zagotować.
  6. Budynie rozprowadzić w 1 szkl zimnej wody, wlać do gotującej się wody z cukrem, zagotować
  7. Zestawić budyń z ognia, wsypać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać.
  8. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem.
  9. MASA ŚMIETANKOWA Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną.
  10. SKŁADANIE CIASTA 1.biszkopt 2.masa cytrynowa 3.masa śmietankowa 4.herbatniki
  11. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.
Konkurs - Daj słoikom drugie życie - zakończenie
Kalorie: - kcal / 16 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Cytrynowiec na biszkopcie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Cytrynowiec na biszkopcie

Wydrukuj przepis

Cytrynowiec na biszkopcie

Zgłoś przepis do moderacji