Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Cytrynowiec na biszkopcie

  • cytrynowiec-na-biszkopcie-107945.jpg
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 45 min)
  • porcji Porcji: 16
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyszny cytrynowiec z herbatnikami

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. BISZKOPT Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
  2. Do ubitej piany dodawać stopniowo po jednym żółtku, ubijać
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej, ostrożnie wymieszać.
  4. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy ,wstawić do piekarnika, piec w 175 stop.przez ok.30 minut
  5. MASA BUDYNIOWA Do rondla wlać 2 szkl wody, dodać cukier i sok z cytryny, zagotować.
  6. Budynie rozprowadzić w 1 szkl zimnej wody, wlać do gotującej się wody z cukrem, zagotować
  7. Zestawić budyń z ognia, wsypać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać.
  8. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem.
  9. MASA ŚMIETANKOWA Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną.
  10. SKŁADANIE CIASTA 1.biszkopt 2.masa cytrynowa 3.masa śmietankowa 4.herbatniki
  11. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.
Kalorie: - kcal / 16 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Cytrynowiec na biszkopcie

Wydrukuj przepis

Cytrynowiec na biszkopcie

Zgłoś przepis do moderacji