1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto

Masa

KREM

Przygotowanie:

  1. BISZKOPT Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
  2. Do ubitej piany dodawać stopniowo po jednym żółtku, ubijać
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy żółtkowej, ostrożnie wymieszać.
  4. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy ,wstawić do piekarnika, piec w 175 stop.przez ok.30 minut
  5. MASA BUDYNIOWA Do rondla wlać 2 szkl wody, dodać cukier i sok z cytryny, zagotować.
  6. Budynie rozprowadzić w 1 szkl zimnej wody, wlać do gotującej się wody z cukrem, zagotować
  7. Zestawić budyń z ognia, wsypać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać.
  8. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem.
  9. MASA ŚMIETANKOWA Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną.
  10. SKŁADANIE CIASTA 1.biszkopt 2.masa cytrynowa 3.masa śmietankowa 4.herbatniki
  11. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: