Pulpety z sosem bolognese

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do mielonego mięsa dodać jajko, połowę bułki tartej, starty ser, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki i obtoczyć w bułce.
  2. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięsne kulki z każdej strony.
  3. Cebulę pokroić i poddusić na oliwie, dodać ząbek czosnku, pomidory z zalewą, bazylię i zagotować.
  4. Sosem pomidorowym zalać pulpety i chwilę podgotować.
  5. Opakowanie POMYSŁ NA... rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do mięsa.
  6. Gotować na małym ogniu do zagęszczenia sosu.
  7. Podawać z makaronem i ulubioną surówką.

Opis przepisu:

Pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem makaronu to doskonałe danie obiadowe. Dodatek sałatki ze świeżych warzyw jest doskonałym wykończeniem smakowym i czyni danie pełnym posiłkiem. Zobacz, jak przygotować pulpety z sosem bolognese przy pomocy WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po Bolońsku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?