Prosty przepis na biszkopt

Oceń ten przepis!

4/5 4 50 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 50 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żółtka oddzielić od białek.
  2. Ubić żółtka z cukrem na puszystą masę.
  3. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną.
  4. Do masy żółtkowej stopniowo przesiewać przez sito mąkę,dalej miksując.
  5. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, delikatnie wymieszać.
  6. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.
  7. Wstawić do piekarnika, piec w 180 stop.przez ok 30 minut.

Opis przepisu:

Szukasz prostego i sprawdzonego przepisu na biszkopt? Sukces udanego biszkoptu tkwi w delikatnym połączeniu masy z żółtek i mąki z pianą z białek – rób to z wyczuciem i nie spiesz się. Biszkopt piecz w piekarniku przez 30 minut, a następnie wykorzystaj go jako delikatną i pyszną bazę ciast, tortów lub innych deserów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?