Smażone krążki patisona

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Patisony obrać, pokroić w cienkie plasterki, usunąć pestki ze środka i posolić.
  2. Jajko roztrzepać, dodać do niego odrobinę soli oraz połowę drobno pokrojonej natki pietruszki.
  3. Patisony panierować w jajku oraz zarodkach pszennych i smażyć na rozgrzanym oleju w obu stron.
  4. Pod koniec smażenia ostatnich krążków, wylać na nie resztę jajka z panierowania, przykryć patelnie pokrywką i smażyć aż jajko się zetnie. Podawać posypane resztą natki pietruszki.

Opis przepisu:

Smażone krążki patisona to pomysł na pyszną sezonową przekąskę, którą przyrządzisz w kilka chwil. Dorodne patisony panierowane w jajku i zarodkach pszennych to świetna alternatywa dla innych, mniej zdrowych przekąsek. Jeśli do smażonych krążków patisona dodasz ugotowaną kaszę i ulubioną surówkę, to obiad masz już praktycznie z głowy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?