Sałatka tuńczykowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pora kroimy w plasterki i możemy blanszować.
  2. Gotujemy jajka na twardo. Cebule, paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę.
  3. Mieszamy składniki, dodajemy 2 łyżki musztardy i pół małego kubeczka jogurtu naturalnego.
  4. Doprawiamy pieprzem i solą

Opis przepisu:

Sałatka tuńczykowa jest ekspresowa w przygotowaniu, a do tego pełna tego, co dobre – kolorowych warzyw i tuńczyka. Pora, cebulę, paprykę, ogórki i jajka mieszamy z tuńczykiem, musztardą, jogurtem naturalnym i... sałatka tuńczykowa gotowa! Dopraw ją solą i pieprzem, i podawaj z ulubionym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?